52 Balades en famille autour du Mont-Blanc

Esta guia ha sigut el nostre primer contacte bibliogràfic amb estes publicacions a nivell internacional, fins ara totes les guies que coneixiem eren les publicades a l’estat espanyol i la veritat és que hem de dir que hem quedat molt satisfets/es amb el contingut que ens presenta.

Per a començar, cal dir que quan vam buscar info per a preparar el nostre viatge als Alps, no vam trobar cap publicació específica per a rutes amb xiquets a la zona, a nivell estatal, trobarem un parell de guies amb rutes “senzilles”, però res més. Així ens decidirem a fer una recerca de guies editades a la zona, conscients de la dificultat afegida que suposaria que estigueren escrites en francés, però tot i així, s’ha de dir que amb una mica d’interés i paciència és asequible tindre la info d’esta guia ja que moltes dades bàsiques de les rutes (mapes, desnivells, llocs d’inici i final, etc) no requereixen que es domine l’idioma.

Adquirir esta guia (o altres de la zona) no és dificil hui en dia per internet, en el nostre cas la trobarem ràpidament a la web tenda online de la llibreria Desnivel, de fet al següent enllaç la podeu trobar. El preu i les característiques són molt semblants a les de les clàssiques guies que coneixem.

Respecte a la guia propiament, hem de dir que ens ha sorprés molt gratament, en primer lloc per la quantitat de rutes que proposa (52 com diu el títol), prou superior al que és habitual en les guies que coneixiem i, en segon lloc, especialment ens ha agradat que les propostes no foren solament les rutes més “comercials” o conegudes, ja que ens ha permés descobrir llocs a esta zona molt xulos i que d’altra manera no haguerem trobat si ens haguerem basat només en les recomanacions més turístiques.

Per últim, respecte a la configuració i estructura de la informació, també molt semblant a les guies que solem utilitzar: un capítol per ruta amb un mapa tipo croquis (ja hem dit en altres guies que nosaltres sempre preferim un mapa “real”) i un resum de la info primer amb desnivell i durada, en este punt trobem a faltar els kilometres totals de la ruta ja que sempre ens fem una millor idea del que anem a trobar donat que el temps és relatiu i subjectiu…. A continuació tenim una ressenya de la ruta (logicament en francés) i un apartat amb curiositats o dades d’interés de la zona per la qual transcorre la ruta.

En definitiva, una guia que recomanem si penseu anar amb xiquets/es per la zona del Mont-Blanc. I a vorer si alguna editorial es llança a comprar els drets i pot traduïr-la!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s