La Senda del Dinosaure i Restaurant La Perdiz

Tot i que hi ha una part important de la familia és de Múrcia, encara no haviem visitat mai cap espai natural d’esta terra que tradicionalment s’identifica més amb espais com l’horta i la mar, però que tot i aixó, també conta amb un interessant patrimoni natural que té la seua màxima rellevància en la coneguda com a Serra Espuña.

És tracta d’un massis muntanyos, relativament proper a la capital i amb la població d’Alhama de Múrcia com a referència. És una serralada una mica especial, ja que va patir una forta desforestació durant els darrers segles i hui en dia, la vegetació (abundant) que presenta és fruït d’una reforestació duta a terme a principis del segle passat i que possiblement haja salvat este espai de la desertificació.

p2_sierra_espuna_murcia_t3000782.jpg_369272544

Una activitat “ideal” per a un primer tast a esta serra (dic primer perque vist que està ben a prop de casa dels iaios d’Oriola es molt probable que tornem a sovint), és combinar la ruta coneguda com a “Senda del Dinosaure”, amb un bon dinar típic al restaurant que s’hi troba al punt d’inici i final de la mateixa.

Per a fer la ruta, hem d’anar amb el cotxe fins a l’Àrea recreativa de “La Perdiz”, on podem arribar des d’Alhama de Múrcia. Un cop allà tenim diverses indicacions de diferents sendes que passen o comencen allà mateix. Nosaltres buscarem les indicacions que hi ha dalt d’unes xicotetes escales de fusta i que estan marcades amb este nom de “Senda del Dinosaure”. En realitat es tracta d’una senda molt més llarga anomenada PR-MU57, marcada amb els senyals blancs i grocs característics i que s’adentra a la Vall de Leiva (també molt freqüentada i coneguda per les seves zones d’escalada). Nosaltres farem només la primera part que és la que ens condueix fins a un pont de fusta que creua el Barranc de Leiva, només passar el pont trobarem una gran pedra que té a la seua part inferior una forma que pareix que siga la petjada d’un dinosaure, d’ahi el nom d’esta senda, tot i que no és realment una petjada. Un cop arribats a la pedra, tenim dos possibilitats: tornar pel mateix camí o bé fer la ruta circular, agafant la pista forestal que apareix a mà dreta i que ens dura fins a trobar la carretera que arriba uns metres més avant a l’Àrea recreativa on hem començat la ruta.

Mapa i descripció de la ruta

Ruta en wikiloc

20121224Sierra Espuña--647x300

Per tal de completar el dia, el més recomanable és aprofitar i dinar en el Restaurante La Perdiz que es troba al mateix lloc on hem començat i acabat la ruta. Imprescindible que reserveu abans per telèfon ja que està en un lloc privilegiat i es sol plenar. Vos recomanem que dineu algun dels arrossos que fan en paella a llenya com el de conill, carn amb bolets, etc. També molt bona la carn de caça feta a la brasa. Nosaltres vam combinar amb una paella de primer (demaneu menys quantitat dels que sou ja que les racions de paella són generoses) i després un parell de plats de carn a la brasa per compartir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s