Dia 3: Ermitas de Tella

Ja fa molts anys que haviem sentit parlar d’este xicotet poble, Tella, un lloc on trobem encara moltes referències a l’imaginari màgic del Pirineu en forma de bruixes, malediccions, etc. De fet la ruta que vam anar a fer, les Ermites de Tella, és un camí circular que uneix les ermites que rodegen este poble i que eren en si mateixa una protecció per al poble contra la bruixeria.

La ruta molt coneguda com ja hem dit té el principi i final al poble de Tella, a les portes del PN d’ordesa i a una alçada de 1.340 m el qual fa que siga un poble d’alta muntanya al qual s’arriba per una carretereta estreta que acaba en el mateix poble. Són només 3 kilometres de recorregut que es fan en 1 horeta més o menys en funció del temps que pareu a vorer les Ermites i de l’edat dels xiquets/es.

vista d’una de les ermites de Tella i el seu entorn espectacular

Per a finalitzar la jornada a Tella, també podeu visitar la “Casa de la Bruixa” i la “Casa de l’Ós”, ambdos museus al mateix poble, i allargar-vos a visitar el “Dolmen de Tella” al qual s’accedeix a peu des de la mateixa carretera del poble. Tots 3 espais són ideals pels xiquis i segur que els agradaran molt!

La ruta la podeu trobar molt ben descrita i en format pdf per descarregar a rutespirineus.org.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s