Dia 2: Foz de Burgui i fira artesana a Izaba

La segona jornada del viatge de nou se’ns presenta amb un oratge complicat i amb pluja, per aixó ens decidim a fer una ruta cap al sud, en concret al inici de la Vall a la localitat de Burgui. Ací tenim la coneguda com a “Foz de Burgui”, que és un congost que tanca la vall i que destaca a més per la colonia d’aus rapinyaires que alberga.

Esta ruta és molt asequible ja que és curta i està ben senyalitzada, a més es complementa amb l’anomenat “Passeig dels Oficis” on se’ns mostren diferents construccions i elements típics dels oficis de la zona com les barques, les carboneres, les neveres (molt semblants a les nostres “caves”), etc. Teniu més info d’esta ruta ací. Per cert, Burgui és un poble molt bonic que conserva perfectament l’arquitectura tradicional d’esta zona, no deixeu de passejar pel poble i també podeu gaudir de 2 parcs infantils per als xiquis.

Per la vesprada tornem cap a Isaba i és que ens haviem assabentat de que tots els dimecres a les 19 h posen un mercadet amb productes de la zona (formatges, artesania, etc), a més una associació del poble per tal d’auto-gestionar-se ofereix per un preu genial (uns eurets) poder tastar unes migues de pastor i un got de ví que faran les delícies dels pares i mares 😉

Deixa un comentari