Dia 3: Chemin de la Mature

A vegades hi ha rutes, llocs o activitats dels quals has sentit parlar o llegit des de fa anys i tens en la recàmera guardats esperant que arribe el seu torn. Este és el cas del pare i la ruta del Chemin de la Mature, que porten anys buscant-se i finalment s’han pogut trobar enguany a les vacances de Canfranc.

Es tracta d’una ruta molt impresionant perque transcorre en part per un camí tallat directament a la roca d’un vertiginós congost amb una altura considerable. La història d’este camí que es troba a la Vall d’Aspe en la vessant francesa, es remonta a l’interes que tenien al segle XVII els francesos per extreure llenya dels boscos que hi ha a la zona per la qual cosa van obrir este camí per poder arribar més ràpid a per la llenya. Hui en dia és una ruta prou coneguda i transitada dels Pirineus francesos, apta per a fer en xiquets o be en la motxilla o en tot cas anant amb molta cura al tram del tallat (1 kilometre o així). De fet, part del grup que estàvem de vacances no va vindre a fer-la perque els feia una mica de respecte que els xiquets anaren per este tram.

Nosaltres vam fer la ruta circular durant tot el dia tot i que al principi no sabiem si fariem només el primer tram, el que suposàvem que era el més impressionant pel camí tallat, però al veritat es que al final ens vam llançar a fer-la tota i ens n’alegrem perque la resta del camí és per dins del bosc de fageda i també per uns prats alpins que són molt xulos. Aixó si, avisem que es una ruta relativament llarga si els xiquets ja van caminant (tot i que ens vam trobar una familia valenciana que la va fer tota amb un xiqui de 5 anys, valent!), nosaltres com que encara anem en motxilla portabebe vam poder fer-la però són uns 10 km amb un desnivell positiu de 750 metres en ascens, així que cal pensar-ho bé abans d’empendre-la. Uns kilometres abans de la ruta trobem un refugi guardat on podrem fer un bon berenaret amb un crepe de xocolata o una cervesseta per refrescar.

Ací vos deixem l’enllaç a la ruta en wikiloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s