Dia 3: Echo i Jaca

Darrer dia complet d’aquesta estada als Pirineus ja que tornem al s’endemà però no tindrem temps per fer cap activitat ja que la tornada ens du quasi tot el dia. Per este motiu cal aprofitar este dia sencer!

El matí el dediquem a una altra visita turística, en este cas, per la vila d’Echo, una altra que també és emblemàtica en esta zona per la seua arquitectura típica i l’encant que té. Un altre aspecte a destacar és que és una de les zones de l’Aragó que encara conserven la llengüa pròpia, l’aragonés, que en la variant concreta d’ací anomenen “cheso” i que els veïns mantenen viu i fomenten per tal que no es perga aquest patrimoni dels aragonesos. Al voltant del manteniment i conservació de la llengüa i altres aspectes culturals propis els habitants d’esta Vall organitzen molts esdeveniments culturals.

Vista aèria de la vila d'Echo, un dels pobles més autèntics que podem trobar al Pirineu Aragonés.

Vista aèria de la vila d’Echo, un dels pobles més autèntics que podem trobar al Pirineu Aragonés.

Després de la visita pel poble, anem a dinar a un lloc molt bó i que us recomanem, el Restaurant Cantere, es dina molt bé, una cuina de fusió que barreja elements típics de la muntanya amb altres més vanguardistes i que ens va agradar moltíssim, a més amb un preu realment espectacular per a este tipus de cuina, 20 € per persona un dia festiu! Aixó si, si voleu anar, no s’encanteu i reserveu taula perque sinò és pràcticament impossible trobar lloc.

Acabat el dinar, decidim tancar la darrera vesprada del viatge en altre lloc mític, Jaca. Considerada per molta gent la capital del Pirineu, és un vila molt històrica i bonica que dona per a fer una bona passejada i perdre’s pels seus carrers empedrats, també hi han moltíssimes activitats que es poden fer (pista de patinatge, bolera, visites als monuments, etc). Però si n’hi ha un bon plà quan vas en familia i tenim bon temps, sense dubte és el que vam fer: anar al gran parc que envolta La Ciudadela i gaudir d’una vesprada de jocs i esbarjo amb els xiquets/es, no se n’oblideu de dur pilotes i ho passareu molt be i com no, amb la presència dels cèrvols del parc que encissen la xicalla.

Com s'ho va passar Aran al parc de la Ciutadella de Jaca!

Com s’ho va passar Aran al parc de la Ciutadella de Jaca!

I en aixó que sense adonar-nos se’ns han acabat estes vacances de Pasqüa!!!!! No passa res….. comencem a pensar en les vacances d’estiu i on anirem!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s