Aran a La Todolella (II): Luco de Bordon i Fàbrica Giner

Hui anem a contar-vos la nostra darrera estada de cap de setmana al poble de La Todolella (Els Ports). Per a començar vam arribar cap a les 23:00 del divendres al nostre allotjament, la Casa que la familia del nostre benvolgut amic “Pou” té a este poble, un lloc magnífic amb totes les comoditats pròpies d’una Casa Rural (en realitat fins que la van comprar ho era): calefacció, banys i moltes habitacions. Aixó permet que pugam gaudir d’un cap de setmana en molt bona companyia amb molts amics i amigues.

Per al dissabte teniem la idea de repetir a un lloc al qual haviem estat de passada al viatge anterior pel cap d’any. La idea era caminar des del poble de Luco de Bordon (ja a la província de Terol però proper a La Todolella) fins a la Ermita del Pilar. És una ruta marcada com a PR-TE 59, que en principi és circular i uneix els pobles de Bordón i Luco de Bordón, però nosaltres només realitzarem la part que va de Luco a la Ermita, ja que es una ruta accesible per a fer amb motxilla portata-bebé i també amb xiquetes/s que ja caminen. En total anar i tornar són poc menys de 5 km, sense gaire desnivell i amb un al·licient gran per als peques com és transitar per un obscur barranc/congost pel qual baixa un riuet i en el que podem posar a prova la nostra perícia aventurera. Per a rematar, una vegada arribem a la Ermita tenim una explanada perfecta per dinar i el lloc té molt d’espai per a jugar, a més, també hi ha un tresor amagat allí mateix!

Baixem de la Ermita i com que tenim que comprar per a la calçotada i torrà que anem a fer per la nit, ens acostem al poble del Forcall, un poble molt bonic on a més de compres, bars, etc, tenim la possibilitat d’acostar-nos una estona a un divertit parc infantil on tanquem la vesprada.

Al dia següent, diumenge, vam anar a conèixer un espai del qual haviem sentit parlar i que ens va sorprendre molt gratament, es tracta de l’anomenada “Fàbrica Giner” a Morella. És un espai que es pretenia fora un gran complex turístic i que pel que es veu no es va arribar a enllestir, però tot i aixó si que hi han molts equipaments, sobretot 2 grans parcs, que són perfectes per a anar a passar un matí divertit amb xiquetes/s. A més també hi existeix al complex un parc multiaventura anomenat “Saltapins” per si voleu tastar (pagant es clar) activitats de més vertigen. Una de les coses que més ens va sorprendre i de la qual vam gaudir és que hi havia molt poca gent, cosa estranya sent un lloc idoni per a fer turisme amb les feretes! Però a nosaltres ja ens va anar bé aixina, sobretot tenint en compte que en este espai també preteniem trobar un tresor amagat!, tresor que damunt té varies pistes i ens serveix per a conèixer millor esta antiga colonia textil i com vivien els obrers/es fa 100 anys. Us recomanem la visita 100%.

Descobrint entre totes una de les pistes que ens duen a un tresor amagat a la Fàbrica Giner!

Descobrint entre totes una de les pistes que ens duen a un tresor amagat a la Fàbrica Giner!

Ací teniu el enllaç a wikiloc de la ruta de Luco de Bordon-Ermita, recordeu que només ferem eixe tram i al link teniu la ruta sencera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s