Pel Pas del Llop (Valls de la Casella i Aigües Vives)

Una ruta prou desconeguda i fora de les “típiques” que solem  tindre en compte les families muntanyeres quan eixim a caminar per la zona de València, per aixó mateix ens va agradar molt, ja que ens va sorprendre trobar tan a prop d’altres indrets molt coneguts com La Murta o La Casella (la part principal), este paratge ombrívol i bonic. Pel que veierem el dia que ferem la ruta, si que és molt coneguda pels ciclistes de muntanya de la zona, que ens vam creuar amb uns quants.

Hem de posar un però a la ruta: com que és circular, la primera part (coneguda popularment com la “senda dels elefants” pels ciclistes, no sabem perque), transcorre per una senda a l’ombría de la Casella, amb molta vegetació i veritablement molt bonica per a caminar, però la part de tornada al lloc d’inici és fa quasi tota per camins asfaltats que transcorren entre horts i urbanitzacions (les Valletes de Bru i Valletes dels Gallo), esta part la veritat és que no ens va agradar gens, ja que veient el camí que haviem fet durant la primera part, ara ens semblava molt més lleig, però clar si es vol fer circular no queda altra opció que fer la ruta aixina. Nosaltres si tornem a fer-la, la farem d’anar i tornar per la Senda dels Elefants fins al Pas del Llop i encara que repetim camí ho preferim per estalviar-nos els trams d’asfalt.

La Senda dels Elefants amb racons molt ombrívols

La Senda dels Elefants amb racons molt ombrívols

La ruta comença des de la carretera que va d’Alzira a la Barraca d’Aigües Vives, la CV-50, al poc d’eixir d’Alzira trobem a mà esquerra un camí asfaltat (recomanable que poseu el gps amb el punt d’eixida des de wikiloc), per este camí continuem amb el cotxe per una urbanització i aparquem al lloc on acaba l’asfalt i comença la senda. El lloc per aparcar no és molt ampli així que haguerem de tirar d’imaginació per deixar la “furgo-araneta” a la vora del camí sense que molestara.

Una vegada aparcats, començem a caminar com hem dit per la Senda dels Elefants, són aproximadament uns 3,5 km, molt bonics, amb poc desnivell fins que arribem a la pujada al Pas del Llop, el punt culminant de la ruta, amb només 150 m. d’alçada, que comunica les dues valls. De camí fins al Pas, haurem deixat a mà dreta un antic forn de calç (està aproximadament al km 1 de la ruta), des de la senda el accés al forn és molt ràpid, però cal anar amb compte perquè hi ha un gran pou abans del forn. És una llastima que el patrimoni etnogràfic de les nostres muntanyes no es cuide i valore com cal per part de les Administracions Públiques, ja que estes construccions tan importants acaben caiguent a l’oblit i desapareguent enrunades. Una vegada arribats al Pas del Llop, la ruta circular ens dirigeix directament a la carretera asfaltada que recorre les urbanitzacions i els horts per la qual arribem en 3-4 km més al inici de la ruta.

Senyal d'accés al Pas del Llop

Senyal d’accés al Pas del Llop

Esta ruta compta amb un al·licient més, i és que hi han amagats 14 “tresors” que podreu trobar si com nosaltres vos agrada el geocaching.

mapa_pas

Punxeu sobre el mapa per veure la ruta a wikiloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s