Rutas con niños en la Comunidad Valenciana

El primer llibre de la nostra biblioteca “online”, és esta guia excursionista específica de l`àmbit del País Valencià i també específica per a fer rutes amb xiquets/es, ambdues qualitats el fan pràcticament únic a l’univers de la literatura de muntanya valenciana (tot i que per no ser injustos, les primeres guies en l’àmbit excursionista valencià “familiar” son les de la sèrie “Excursiones en familia” de Carlos Ferris que es van publicar ja fa més de 10 anys). Per a nosaltres però, esta guia té un significat especial ja que es va publicar el 2014 i va coinicidir amb el naiximent de l’Aran, per la qual cosa ens va vindre de meravelles a l’hora de planificar les primeres eixides a la serra en familia.

Parlant ja de la Guia en si, esta es divideix en 2 parts ben diferenciades: en primer lloc tenim una àmplia i extensa part dedicada als consells pràctics a l’hora d’eixir a la muntanya amb xiquets/es que tracta tot tipus de temes des de meteorologia, vestimenta, material, etc.

La primera part de la guia són consells pràctics per tal d'eixir a la muntanya amb xiquetes/s.

La primera part de la guia són consells pràctics per tal d’eixir a la muntanya amb xiquetes/s.

La segona part del llibre són les rutes en si, en este cas, 27 propostes per tot el territori valencià. Tots els capítols/rutes s’inicien amb un bon resum-fitxa tècnica prou visual i ràpida de vorer que encapçala la primera pàgina de la ruta i que ens dona tota la informació bàsica de la ruta. A continuació ve la descripció escrita i el mapa corresponent i, per últim, tenim dades d’interés respecte a la ruta i al com arribar al començament.

Les rutes venen amb tota la informació necessària.

Les rutes venen amb tota la informació necessària.

En resum, per a nosaltres una bona guia que cal tindre a la biblioteca de qualsevol familia muntanyera. Aporta una mica d’aire fresc a la escasa bibliografia sobre la matèria pel que fa a les muntanyes valencianes.

Si voleu saber més…

3 pensaments sobre “Rutas con niños en la Comunidad Valenciana

  1. Retroenllaç: Circular Alborache | Els Camins de l'Aran

  2. Retroenllaç: Excursiones para toda la familia a un paso de Valencia | Els Camins de l'Aran

  3. Retroenllaç: Rutas con niños en el Pirineo Navarro | Els Camins de LuAran

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s